Vaalitilaisuudet

lauantai 11. lokakuuta 2014

AAA-luottoluokitus Hyvän puolelle -valitsijayhdistykselle


Olen tässä seurakuntavaali- työssä saanut seurata monenlaista puuhaa. Erityisesti on tullut perehdytyksi oman Hyvän puolelle -valitsija- yhdistyksemme ja sen ehdokkaiden toimintaan. Nyt on jo kertynyt aineksia luottoluokitteluunkin.



Aktiivisuus

Hyvän puolelle on seurakunta-aktiivien lista. Sen huomaa. Ehdokkaamme tuntevat hyvin seurakuntaelämän eri alat. Joukossamme on kokeneita hallintoihmisiä, kirkon palkattuun henkilökuntaan kuuluneita, tiedottajia, nuorisotoimijoita, järjestöväkeä, kansainvälisesti kokeneita, partion tuntijoita, bibliodraaman taitajia, talousihmisiä, diakoniatyön vapaaehtoisia, gospel-lattariohjaajia, tuomasmessulaisia, rukouspiiriläisiä, kirkkokahvin keittäjiä. Listaa voisi jatkaa paljonkin. Yhteiskunnan eri alojen tuntemus hämmästyttää. Useimmat meistä ovat lisäksi moniosaajia. Koulutuksen, elämänkokemuksen ja tiedon kerryttämisen luoma asiantuntemus on hyvä perusta aktiivisuudelle.

Aktiivisuus näkyy myös vaalityössämme. Ideointia, aloitteellisuutta ja toteuttamista on ilo seurata ja olla siinä mukana. Nuorisotapaamisia, mediayhteyksiä, vaalikaraokea, valokuvausta, toritapahtumia, vaalimateriaalin tekoa, kahvitilaisuuksia, yhteistyökumppaneiden innostamista, some-yhteyksiä, hyvän tekemistä ja myös vaalien jälkeisen toiminnan suunnittelua. Ehdokastovereiden tukemista, rohkaisua ja neuvomista, kokemusten jakamista. Tässä valitsijayhdistyksessä toinen ehdokas ei ole kampitettava kilpailija. Hienoa! 

Avoimuus

Joukkomme avoimuus tulee esiin niin päätöksissä kuin teoissa. Tietoa ja osaamista ei pantata, vaan lisätään ja jaetaan. Valitsijayhdistyksemme on avosylin toivottanut tervetulleeksi kaikki ehdokkaansa mielipiteistä, painotuksista, puoluekannasta riippumatta.

Avoimuus jatkuu vaalien jälkeenkin. Yhteisen päätöksen mukaisesti pidämme yhteyttä toisiimme, muihin seurakuntalaisiin ja seurakuntaan kuulumattomiin, myös kirkkorakennuksen ulkopuolella. Riippumatta siitä, kuulummeko vaalissa valittujen joukkoon vai muuten aktiivisiin seurakuntalaisiin.


Asia

Yhteisenä voimanamme on Asia. Kirjoitimme vaaliohjelmaamme: Kirkko on avoin myös muille kuin jäsenilleen. Sen kynnyksen on oltava matala, niin että epäilijä ja pettynytkin rohkenevat käydä peremmälle. Avoimeen kirkkoon mahtuvat siis niin ateistit kuin hekin, jotka ovat pettyneet kirkkoon, ehkä Jumalaankin.

Napsauta kuva isommaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti