Vaalitilaisuudet

torstai 25. syyskuuta 2014

Vaalityöhön ihmisten pariin

Meillä on rohkeutta astua kirkon ovesta ulos
Napsauta isommaksi.
sinne,  missä ihmiset ovat, kertoo valitsijayhdistyksemme esittely. Olemme tekstimme veroisia ja lähdemme vaalityöhön kentälle. Ehdokkaillamme on oikeaa vaalipöhinää.

Seurakuntamme aktiivien valitsijayhdistys Hyvän puolelle on saanut ehdokkaikseen todellisia aktiiveja. Käytännön vaalityön ideoita ja toteuttamistapoja on kehitelty kokouksin, sähköpostitse, somessa, puhelimitse, kirkkokahveilla ja ties millä keinoin. Edellisten seurakuntavaalien kokemukset sekä aiemmin tehty vaalityö kunta- ja valtiollisissa vaaleissa käytetään hyväksi. On ilo olla mukana tällaisessa osaavassa joukossa.

Ihmisten henkilökohtainen tapaaminen on välttämätöntä. Vain siten saamme tietoa ajatuksista, toiveista ja luuloistakin. Samalla pääsemme paitsi itse esittäytymään, myös kertomaan seurakuntamme ja kirkon toiminnasta unohtamatta sitäkään, että kaikki perustuu Isoon Viestiin.

Tärkeä asia on myös sen tiedon levittäminen, mistä seurakuntavaaleissa on oikein kyse, mihin elimiin väkeä valitaan, mistä asioista nyt valittavat neuvostot ja valtuustot oikein päättävät. Myös käytännön vaalineuvontaa tarvitaan: missä ja milloin äänestetään, ketkä saavat äänestää ja ketkä ovat ehdolla. Noin sivumennen sanottuna: vaalit ovat seurakuntarajoineen ("vaalipiireineen") ja erillisine valtuusto- ja neuvostovalintoineen melko hankalia ymmärrettäviä meille ehdokkaillekin, saati äänestäjille.

Näistä siis kerromme. Eräs kenttätyömme tapa on vaalikaraokeilta rantakyläläisessä ravintola Kammarissa juuri ennen ennakkoäänestyksen alkua. Kutsumme Kammariin ehdokkaita eri valitsijayhdistyksistä, kaikki ovat tervetulleita.

Omista ehdokkaistamme tulonsa vahvisti heti ajan ja paikan varmistumisen jälkeen yhdeksän erinomaista musiikkitaituria, heidän lisäkseen minäkin aion laulaa. Paikalle tulevien ehdokkaiden luku kasvanee vielä huomattavasti. Mukaan on tulossa myös niitä hyvin aktiivisia seurakuntalaisia, jotka eivät ole vaaleissa ehdolla. Eivät nimittäin ole vaalikelpoisia, kun ovat seurakuntien työntekijöitä.

Vaikka tilaisuuden yleisötiedotus ei vielä olekaan käynnissä, on viidakkorumpu jo soinut. Karaokepöhinää on torin laidalla, kauppakeskuksissa ja kahvitauoilla. Jo nyt veikkaan, että vaalikaraoke on jymymenestys.

***

Ravintola Kammari on myös Facebookissa.  

Vaalikaraoken tapahtumasivu Facebookissa. Kutsu kaverisikin.






2 kommenttia:

  1. Veikko, sinä olet kyllä tuon pöhinän moottori! Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milona, kiitos kauniista sanoistasi, mutta me kaikki olemme vain välikappaleita.

      Joka tapauksessa olen iloinen siitä, että saan olla mukana yhteisessä joukossamme.

      Poista