Vaalitilaisuudet

torstai 18. syyskuuta 2014

MIEPÄ-työ on seurakunnankin arkea


(Kuva EPT-viikon verkkosivuilta)
Seurakunnat tekevät myös mielenterveys- ja päihdetyötä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Joensuun alueen MIEPÄ-ryhmä kokoontui 18.9.2014.

Eri tahot kokoontuvat useita kertoja vuodessa suunnittelemaan ja koordinoimaan alueemme mielenterveys- ja päihdetyötä. Mukana ovat mm. Joensuun kaupungin eri toimijat, monet järjestöt sekä seurakunnat vapaaehtoistoimijoineen.

Kokouspaikka vaihtelee, jolloin on samalla mahdollisuus tutustua isännöivän organisaation toimintaan ja tiloihin. Tällä kertaa saimme perusteellisen katsauksen hienosti toimivan enolaisen Parempi Arki ry:n työhön.

Kokouksemme keskeinen asia oli marraskuisen ehkäisevän päihdetyön viikon suunnittelu. Viikon tavoitteena on paitsi tiedottaa yleisölle keinoista ja tavoista vähentää päihteiden käyttöä ja haittoja, myös perehdyttää alan opiskelijat eri yhteisöihin ja niiden toimintaan. Samalla tehdään tunnetuksi sitä, että MIEPÄ-työn tarkoitus on hoitaa ihmisten asioita kokonaisuutena, eikä keinotekoisesti lokeroida elämän erilaisia tilanteita ja ongelmia jonkin toisen tahon vastuulle.

Jatkuvana tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan ja viranomaisten yhteistyötä. Asia on tärkeä siksikin, että julkisen sektorin määrärahoihin ja resursseihin ei ole luvassa ainakaan kasvua.

Tämänkertaisessa kokouksessa oli seurakuntien työntekijänä mukana päihde- ja yhteiskuntatyötä tekevä diakoni Saila Musikka Pielisensuun seurakunnasta,

***

EPT-viikko on myös Facebookissa.

Parempi Arki Facebookissa.

Lisäys 21.10: Joensuun ehkäisevän päihdetyön viikon avajaiset kauppakeskus Isossa Myyssä maanantaina 3.11. kello 12 –17. Paikalla myös luterilaiset ja ortodoksinen seurakunta.


Napsauta kuva suuremmaksi

Seurakuntien ja Joensuun kaupungille päihdepalveluja tuottavan Sovatek-säätiön uusi yhteistyömuoto on syksyllä 2014 aloitettu päihdeongelmaisten ihmisten läheisten vertaistukitoiminta, jota asiantuntijat ohjaavat.

Uusi toiminta on tarpeellista ja huomattu heti alussa hyvin hyödylliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti