Vaalitilaisuudet

torstai 28. elokuuta 2014

Seurakunta yläkoulua ryhmäyttämässä

Poikani aloitti yläkoulun naapuriseurakunnan alueella Pielisjoen koulussa. Tuoreet seitsemäsluokkalaiset olivat yhden koulupäivän verran rakentamassa yhteishenkeä seurakuntien Vaivion kurssikeskuksessa. Mukana oli koulun henkilökuntaa, yhdeksäsluokkalaisia kummioppilaita sekä Pielisensuun seurakunnan nuorisopappi Sami Hinkkanen ja nuorisotyönohjaaja Tiina Sutinen. Pohjois-Karjalan Liikunta ry oli kertomassa riittävän ja monipuolisen liikunnan merkityksestä.

Myös meidät koululaisten vanhemmat oli kutsuttu osallistumaan päivän loppuohjelmaan.

Seurakunnan työntekijöiden vetämä yhteinen tutustuttamistunti oli hauska ja hyödyllinen. Arvelen, että myös kodin ja yläkoulun yhteistoiminta sai siitä hyvän lähdön.

Liikunnan merkitys tuotiin esiin paitsi koulutuksella sisätiloissa myös ulkokentällä pidetyssä lipunryöstöleikissä. Oppilaiden ja vanhempien välisen joukkuekisan voittivat nuoret. Vanhemmat taktikoivat paremmin, mutta seiskaluokkalaiset olivat käänteissään ripeämpiä.

Päätteeksi oli nuorisopapin vuoro puhua ja pitää loppuhartaus.

Päivä oli hieno koulun, seurakunnan ja liikuntajärjestön yhteistyöllä tehty kokonaisuus, joka rakensi luokkahenkeä, sitoutti vanhempia toisiinsa ja kouluyhteisöön, tutustutti Vaivioon, kohensi seurakuntayhteyttä ja antoi osallistujille Valoa alkavaan syksyyn.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti