Vaalitilaisuudet

perjantai 14. marraskuuta 2014

Vaalit käyty – äänet laskettu

Srk-neuvostoon tai kirkkovaltuustoon valitut merkitty
Vaalit käytiin isänpäivänä. Seurakuntamme äänestysaktiivisuus laski entisestään ja oli valtakunnan surkeimpia – siitä huolimatta, että valitsijayhdistyksemme teki vaalityötä hartiavoimin. Vähät äänestäjät luottivat enimmäkseen kokeneisiin ehdokkaisiin; seurakuntamme toiminta jatkunee vanhalla mallilla.

Vaalitulokset ovat verkossa. Kuten tuloksista näkyy, en tullut valituksi, mikä tietenkin on ehdokkaalle periaatteessa pettymys, mutta itselleni onni: luonteellani olisi kovin vaikeaa ottaa luottamustehtävä löysin rantein, erityisesti kun vaalityö ja seurakuntaamme perehtyminen on osoittanut, että tehtäviä riittää. Seurakuntamme tilanne on nimittäin huonompi kuin kehdataan sanoa. Kirkosta erotaan ja seurakuntatyön tuntemus väestön keskuudessa on huono. Asiantilaa ei joko tunneta tai myönnetä, seurakuntamme johto toimii pää pensaassa.

Seurakuntamme äänestysaktiivisuus heikkeni entisestään ja oli valtakunnan huonoimpia, vain kahdeksan prosenttia. Minua suuresti harmittanut asia on, ettei sen enempää seurakuntamme naapureineen kuin seurakuntayhtymämmekään juuri katsonut tarpeelliseksi tehdä asialle mitään. On jotenkin nurinkurista, että oma Hyvän puolelle -valitsijayhdistyksemme teki, tuskin liioitellen, vähillä resursseillaan enemmän työtä äänestysaktiivisuuden hyväksi kuin seurakuntamme ja seurakuntayhtymämme yhteensä. Seurakuntien olemattomaan panokseen vaaliaktiivisuuden hyväksi kiinnitti huomiota myös sanomalehti Karjalainen useassa kirjoituksessaan (pääkirjoitus 11.11.2014, kolumni Itse aiheutetut katastrofiprosentit 11.11.2014).

Kiitän lämpimästi valitsijayhdistyksemme aktiiveja hyvästä työstä. Erityiskiitokset kuuluvat myös seurakuntasihteerillemme Niina Komulaiselle, joka oli aloitteellinen ja tuloksekas, sekä Joensuun Työväenyhdistyksen järjestösihteeri Sanna Heinoselle hyvästä yhteistyöstä. (Valitsijayhdistykseemme kuului myös sosialidemokraattisia ehdokkaita.)

Heikko äänestysaktiivisuus suosi luonnollisesti kokeneita ja äänestäjien keskuudessa entuudestaan tunnettuja ehdokkaita. Siten on odotettavissa, että seurakuntatyössä jatkuu tuttu linja. Muutama uusi kasvo on kovilla, jos kehitystä tavoitellaan. Toivotan heille jaksamista.

Valitut luottamushenkilöt tarvitsevat kentän neuvoja, tukea ja kannustusta. Toivon koko luottamusväelle myös siunausta tärkeässä tehtävässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti