Vaalitilaisuudet

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Konfirmaatiomessu Rantakylän kirkossa

Napsauta isommaksi. Ote kirkon nelivuotiskertomuksesta 2008 - 2011.

Rantakylän seurakunnan R6-ryhmän rippikoululaiset konfirmoitiin kirkossamme sunnuntaina 20. heinäkuuta.

Kirkko oli väkeä täynnään, konfirmoitavien omaisia, kummeja, ystäviä ja tietysti myös "riviseurakuntalaisia".

Konfirmaatiomessu lienee monelle omaiselle ja kummille ensimmäinen jumalanpalvelus aikoihin. Konfirmaatio tavoittaa paljon ihmisiä, sillä rippikoulun käyminen on Suomessa hyvin yleistä. Olikin mukava huomata, että juuri tässä messussa oli erityisesti huomioitu myös väki, jolle kirkonmenot eivät ole aivan tuttuja. Liturgi Inkeri Tahvanainen ja kesäteologimme Anu Backman junailivat messun niin, että tuskin kukaan tunsi oloansa epävarmaksi tai kiusaantuneeksi. Jumalanpalvelukseen kuuluvat nousemiset ja istuutumisetkin sujuivat luontevasti. Kokeneet, hyvä-ääniset seurakuntalaiset tukivat meitä vähempilahjaisia virrenveisaajia ja koko juhlaa kauniilla laulullaan.

Konfirmaatiosunnuntain tekstit apostolien kutsumisesta ja opetuslapsien tehtävistä olivat varmasti tilaisuuteen sopivat, eikä kukaan sen enempää konfirmoitavista kuin muistakaan taatusti tuntenut itseään tuleen heitettäväksi kelvottomaksi oksaksi. Jokainen sai viestin, että juuri hänet on katsottu arvolliseksi Kristuksen työhön ja osalliseksi uudesta elämästä.

Kanttori Janne Piipponen varmisti - odotusten mukaisesti - rantakyläläisen kirkkomusiikin hienon elämyksellisyyden, mikä osaltaan alentaa kirkonoven kynnystä tulla useamminkin. Oli mukava kuulla kirkkokansan ilahtuneita kommentteja aurinkoisella pihalla messun jälkeen.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat tilaisuuden kertoa kirkon sanomasta ja toiminnasta myös rippikoululaisten läheisille. Samalla voidaan viestiä myös seurakunnan kyvystä järjestää suuriakin tilaisuuksia. Hienoa, että mahdollisuus käytettiin hyvin!

***

Tämä messu oli minulle tärkeä myös siksi, että tyttäreni oli konfirmoitavien joukossa.

***

Tommi Kangasmaa kirjoittaa toisenlaisesta konfirmaatiomessukokemuksesta blogissaan.

Huomaa myös nurmolaisen pastori Henna Salon kommentti Kangasmaan blogiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti