Vaalitilaisuudet

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kerran partiolainen – aina partiolainen

Sain aikanaan kunnian pitää kaulassani Kartanopartion valko-mustaa huivia. Olin ylpeä, viimeistään siitä lähtien minussa on ollut pieni partiopoika.

Vaikka muut riennot ovat myöhemmin [muka] olleet aktiivipartiolaisuuden tiellä, on pieni sisäinen kolkkapoikani aina ilahtunut, kun olen tekemisissä partion kanssa.

Partio antaa käytännön valmiuksia kohdata elämän hankaluuksia ja luoda iloa, siis kouluttaa. Ainakin yhtä tärkeää on, että partio myös kasvattaa: rakentaa lujaa arvopohjaa ja antaa eväitä reppuun koko elämäntaipaleelle. Eräs partion tavoite on ihmiskuva, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön (lainaus Suomen Partiolaisten verkkosivuilta).

Ihmiskokemukset elämänvarrelta ovat osoittaneet partion onnistuvan arvopohjan rakennustyössä.

Seitsemälläkymmenellä prosentilla Suomen partiolippukunnista on taustayhteisönään seurakunta. Tähän joukkoon kuuluu myös Rantakylän Rämpijät ry, jonka oma partiokolo on kirkkorakennuksessamme siellä pohjoispuoleisella sivulla.

Valtakunnallinen Suomen Partiolaiset ry käynnisti huhtikuussa partiolaisten kansallisena kirkkopyhänä oman seurakuntavaalikampanjansa, jonka tunnuslauseena on Yhdessä parempi kirkko.

Allekirjoitan täysin partion seurakuntavaaliteesit ja toivotan lämpimästi menestystä jokaiselle partioehdokkaalle. Ja tietysti sitä myötä koko partiotoiminnalle.

1 kommentti:

  1. MUITAKIN PARTIOEHDOKKAITA SEURAKUNTAVAALEISSA JOENSUUSSA

    Joensuun seurakunta:
    -Terhi Summala, Noljakan Niemenkiertäjät (seurakuntaneuvostoon ja kirkkovaltuustoon)

    Pielisensuun seurakunta:
    -Anton Sutinen, Joensuun Eräsissit ja Karjalan Tytöt ry (seurakuntaneuvostoon ja kirkkovaltuustoon)

    Rantakylän seurakunta:
    -Veikko Luomi, partiolaisen isä - JESKaTy (seurakuntaneuvostoon ja kirkkovaltuustoon)
    -Pentti Saukkonen - taustavaikuttaja - Rantakylän Rämpijät (seurakuntaneuvostoon)

    (tiedot Mika Korppinen, Joensuun partiolaiset)

    VastaaPoista