Vaalitilaisuudet

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Huomenta, Veikko!

Huomenta, Veikko!

Olen jo usein aikonut kysyä sinulta,  asettuisitko ehdokkaaksi ensi syksyn seurakuntavaaleihin?

 

Sain keväisenä aamuna viestin, joka hieman lyhennettynä on yllä. Täytyy myöntää, että olin hämmästynyt. Toki tiesin vaalien olevan syksyllä tulossa, aioin varmasti äänestää, mutta oma ehdokkuus ei ollut käynyt mielessä. 

 

Koska arvostan kysyjää, täytyi vastaukseen olipa se kumpi tahansa ― olla perustelutkin. Asia pani miettimään ja perusteellisesti selvittämään, mitä seurakunnan luottamustehtäviin kuuluu ja mitä tehtävät vaativat. Sekä tietysti ajattelemaan, mitä annettavaa minulla olisi luottamustoimessa.

 

Miettiessä ja selvitellessä kului muutama päivä. Vaivasin seurakuntatyössä pitkään mukana olleita ystäviäni keskusteluin, luin säädöksiä ja pöytäkirjoja sekä laadin listaa siitä, mitä osaisin tehdä.

 

Seuraavat asiat tulivat listan alkuun:

 

Tiedotustoiminta niin sähköisesti, paperilla kuin suullisestikin. Pitkäaikainen työskentely markkinointitehtävissä, kouluttajana, järjestölehden toimituspäällikkönä, muissa lehtimiestehtävissä ja verkkotiedottajana ovat hyvänä kokemuspohjana.

 

Vapaaehtoistoiminnan organisointi. Vuosikausien järjestötyö, josta 10 vuotta kokopäivätoimessa ja yli 4000-henkilöjäsenisen organisaation toiminnanjohtajana antavat eväitä seurakuntatyöhönkin.

 

Kolmannen sektorin ja viranomaistyön koordinointi. Asia lienee jatkuvasti yhä tärkeämpi, kun viranomaisten resurssit ovat niukat. Toisaalta vapaaehtoispuolella on suuria, käyttämättömiä voimavaroja. Seurakunnat ja niiden diakoniatyö ovat samantyyppisessä tilanteessa, rahaa on rajallisesti, mutta riviseurakuntalaisia tuhansittain. Ja näissä seurakuntalaisissa on monenlaista tekijää ja osaajaa. Menestys esimerkiksi Helsingin sotilasläänin vapaaehtoistoiminnassa on sovellettavissa myös kirkon ja seurakunnan työhön.


Kirjoitinkin vastausviestiin:


Funtsattuani ehdokkuusasiaa olen päätynyt siihen, että voin ryhtyä ehdolle.

 

 Ja menin tapaamaan Rantakylän seurakuntasihteeriä.

 

18.6.2014

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti